Mgr Emilia Burska-Florczyk
Dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest specjalistą polecanym insulinoopornym SOIT (School Of Insulinresistance Therapy). Ukończyła liczne certyfikowane kursy z zakresu dietoterapii w zaburzeniach hormonalnych, metabolicznych, insulinooporności i cukrzycy, probiotykoterapii, diagnostyki laboratoryjnej oraz psychodietetyki. Jest pasjonatką dobrego jedzenia i zdrowego stylu życia.
Zakres świadczonych usług:
- Dietoterapia w nadwadze i otyłości osób dorosłych, młodzieży i dzieci
- Żywieniowe wsparcie w chorobie:
- choroby układu pokarmowego
- choroby układu krążenia
- insulinooporność
- cukrzyca
- choroby tarczycy
- choroby onkologiczne
- choroby nerek
- choroby neurodegeneracyjne
- Żywienie w okresie rekonwalescencji po chorobie czy operacji
- Zbilansowane diety eliminacyjne np. dieta bezglutenowa, bezlaktozowa itp
- Żywienie kobiet w ciąży i karmiących piersią
- Monitorowanie skuteczności prowadzonych dietoterapii przy użyciu profesjonalnego analizatora medycznego TANITA MC-780 i innych metod pomiarowych i diagnostycznych
Każdy plan żywieniowy jest opracowywany indywidualnie z uwzględnieniem stanu zdrowia, aktywności zawodowej, preferencji smakowych i możliwości przygotowywania posiłków.