Mgr Emilia Burska-Florczyk

Dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest specjalistą polecanym insulinoopornym SOIT (School Of Insulinresistance Therapy). Ukończyła liczne certyfikowane kursy z zakresu dietoterapii w zaburzeniach hormonalnych, metabolicznych, insulinooporności i cukrzycy, probiotykoterapii, diagnostyki laboratoryjnej oraz psychodietetyki. Jest pasjonatką dobrego jedzenia i zdrowego stylu życia.

Zakres świadczonych usług:

  • Dietoterapia w nadwadze i otyłości osób dorosłych, młodzieży i dzieci
  • Żywieniowe wsparcie w chorobie:
  • choroby układu pokarmowego
  • choroby układu krążenia
  • insulinooporność
  • cukrzyca
  • choroby tarczycy
  • choroby onkologiczne
  • choroby nerek
  • choroby neurodegeneracyjne
  • Żywienie w okresie rekonwalescencji po chorobie czy operacji
  • Zbilansowane diety eliminacyjne np. dieta bezglutenowa, bezlaktozowa itp
  • Żywienie kobiet w ciąży i karmiących piersią
  • Monitorowanie skuteczności prowadzonych dietoterapii przy użyciu profesjonalnego analizatora medycznego TANITA MC-780 i innych metod pomiarowych i diagnostycznych

Każdy plan żywieniowy jest opracowywany indywidualnie z uwzględnieniem stanu zdrowia, aktywności zawodowej, preferencji smakowych i możliwości przygotowywania posiłków.